Anna Studios - Rooms & Studios in Naoussa Paros | Δραστηριότητες
Anna Studios is located in one of the most beautiful spots of Paros, Naoussa bay, the Kolympithres area. The proximity to the beach and the warm hospitality of the owner compose the ideal place to spend a nice and relaxing holiday.
Rooms in Naoussa Paros, Paros island, Studios in Paros, Kolympithres beach
247
page,page-id-247,page-template-default,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Δραστηριότητες

Πάρος, το νησί της Δράσης. Το ιδανικό μέρος για να αναπτύξετε την αθλητική σας δραστηριότητα. Έχουμε το κατάλληλο κλίμα, τις υποδομές, τις εγκαταστάσεις και τους καταλληλότερους ανθρώπους για να σας εμπνεύσουν!

Sailing

Η Πάρος αποτελεί σταθμό μέσα στις Κυκλάδες. Με πολλές επιλογές ελλιμενισμού αλλά και αγκυροβολίου στη ράδα, η Πάρος αποτελεί πόλο έλξης για τους ιστιοπλόους. Με μικρούς απάνεμους όρμους και μικρές νησίδες επιτρέπει στους απανταχού ιστιοπλόους να αισθάνονται ασφαλείς. Η κομβική της θέση την καθιστά εφαλτήριο για τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.

sailing
Ιππασία

Η Ιππασία είναι ένας μοναδικός τρόπος να γνωρίσετε τις ομορφιές του νησιού, μέσα από μονοπάτια και μέρη που δεν διέρχονται αυτοκίνητα, μέρη που δεν προσεγγίζονται εύκολα με συμβατικούς τρόπους. Παρέα με αυτά τα καταπληκτικά, περήφανα, εκπαιδευμένα ζώα, μπορείτε να αγναντέψετε τις ομορφιές του βουνού και της θάλασσας! Το καλοκαίρι, όταν ο καιρός το επιτρέπει, μπορείτε να απολαύσετε και μια βουτιά στη θάλασσα, μαζί με το άλογο!

horse-riding
Kite surfing

Ο παράδεισος των kite surfers βρίσκεται στο στενό της Πάρου-Αντιπάρου στην παραλία της Πούντας. Η δυτική αυτή παραλία της Πάρου κέρδισε την προτίμηση των kite surfers λόγω των ευνοϊκών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Εδώ γίνεται και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Kitesurfing. Ο ουρανός, γεμίζει πολύχρωμους αετούς. Kite surfers απ΄ όλο τον κόσμο μαζεύονται κι επιδεικνύουν τα αγωνιστικά τους προσόντα.

kite
Windsurfing

Windsurf μπορείτε να κάνετε και στη Σάντα Μαρία, και στη Χρυσή Ακτή, στα Τσουκάλια, στις Κολυμπήθρες και στην Πούντα (απέναντι από την Αντίπαρο). Κάθε παραλία έχει το δικό της βαθμό δυσκολίας ο οποίος μεταβάλλεται ανάλογα τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Σχολές εκμάθησης υπάρχουν σε όλα αυτά τα μέρη, όπου, μπορεί κανείς, να βρει και εξοπλισμό και εκπαιδευτές.

windsurf
Scuba diving

Η μαγεία του βυθού ξετυλίγεται γύρω από την Πάρο. Πολλές σχολές δραστηριοποιούνται έτοιμες να σας ξεναγήσουν σε ένα υπέροχα μαγικό τοπίο! Μικρά ταξίδια, εκπαιδευτικές εμπειρίες, που σκοπό έχουν να σας κάνουν να θαυμάσετε και να λατρέψετε το μεγαλείο της φύσης! Εντυπωσιακές σπηλιές, μοναδικά ναυάγια, ένας ζωντανός υπέροχος κόσμος σας περιμένει να τον ανακαλύψετε κάτω από το άγρυπνο βλέμμα επαγγελματιών εκπαιδευτών, με ασφάλεια και σοβαρότητα.

scuba
Water skiing

Το Θαλάσσιο Σκι είναι ένα άθλημα που το συναντάμε έντονα στις ελληνικές παραλίες τα καλοκαίρια μιας και αυτές θεωρούνται ιδανικές για τα ήσυχα, χωρίς δυνατούς ανέμους, νερά τους. Το άθλημα έχει αρκετούς οπαδούς γιατί δίνει μια αίσθηση ελευθερίας και γυμνάζει χωρίς να καταπονεί το σώμα. Στην Πάρο υπάρχει σχολή θαλάσσιου σκι στις Κολυμπήθρες με πολλά χρόνια εμπειρίας στο συγκεκριμένο σπορ.

waterski
Ψάρεμα

Η υποθαλάσσια πανίδα της Πάρου είναι εξαιρετικά πλούσια. Εξαιτίας των ρευμάτων, οι θαλάσσιοι δρόμοι είναι γεμάτοι κίνηση. Όρμοι, ακρωτήρια, ύφαλοι αποτελούν πόλο έλξης για την υποθαλάσσια ζωή. Ροφοί, σαργοί, πέρκες και λαβράκια, χταπόδια και μελανούρια, στήρες, κέφαλοι και λυθρίνια, μαγιάτικα, λούτσοι, συναγρίδες, καβούρια, αστερίες, κοχύλια κι αχινοί. Το ψάρεμα στην Πάρο, είτε με τσαπαρί, είτε με δίχτυα, παραγάδια, καθετή, συρτή ή ψαροντούφεκο, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εμπειρία.

fishing
Tennis

Όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται με το ευγενές αυτό άθλημα, που θέλει καλή φυσική κατάσταση και… εγκαταστάσεις! Στην Πάρο μπορείτε να βρείτε αξιόλογες αθλητικές εγκαταστάσεις τόσο σε ξενοδοχεία και καταλύματα, όσο και στο Paros Tennis Club. Εκεί, σας περιμένουν 6 γήπεδα τένις από συνθετικό χλοοτάπητα με χαλαζιακή άμμο, αγορά, αποδυτήρια και σέρβις για τις ρακέτες σας!

tenis
Ποδήλατο

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το νησί της Πάρου προσφέρει ιδανικές συνθήκες για τους φίλους του ποδηλάτου. Και όταν λέμε “ιδανικές συνθήκες” εννοούμε για τους φίλους όλων των ειδών ποδηλάτου και ποδηλασίας.

biking
Πεζοπορία

Η Πάρος διαθέτει κεντρικό δίκτυο μονοπατιών 35 χιλ. περίπου. Κατά μήκος όλων των διαδρομών συναντά κανείς κατοικίες, μικρά βιώσιμα αγροτόσπιτα από πέτρα, ασβέστη, χώμα, καλάμια, φύκια, σε μια απόδειξη οτι το απλό είναι και όμορφο. Δεν έχουν σταματημό οι ανεμόμυλοι, οι υδρόμυλοι, τα μαγκανοπήγαδα, τα πηγάδια, οι στέρνες, τα αλώνια, οι περιστεριώνες “αρετή με τις τέσσερις γωνιές” κατά τον Ελύτη.

vizantino-monopati

Πηγή κειμένων & φωτογραφιών: Δήμος Πάρου

Φωτογραφίες: Σταύρος Νιφλής